Betekenis van: Instagram Reels

« Terug naar Marketing Begrippen

Instagram Reels zijn een nieuwe feature binnen Instagram. Het zijn korte video’s die meeslepend, vermakelijk of creatief zijn. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een verhaal vertellen of de kijker voorlichten. Het idee is ontstaan door de opkomst van TikTok. Dit grote succes heeft ervoor gezorgd dat partijen als YouTube en Instagram soortgelijke features binnen hun apps begonnen te ontwikkelen. Het zijn dan ook korte video’s die bestaan uit een combinatie van muziek en video. Mede door deze feature kun je een groot bereik creëeren op het platform.

Wat zijn Instagram Reels?

Reels worden ingezet op de nieuwst versies van de Instagram app. Met deze nieuwe feature kunnen er video’s van zo’n 15 seconden worden gedeeld binnen de app. Aan deze video’s kunne geluiden en muziek worden toegevoegd. Gebruikers kunnen Reels bekijken op de profielen van de personen die zij volgen of op de Reels tab van de app. Wanneer er een eerste Reel is gemaakt, komt hier een nieuw tabblad voor terug binnen je profiel. Dit is een soortgelijk tab als IGTV.

Instagram Reels als bedrijfsuitingen

Het is steeds belangrijker om zichtbaar te zijn als bedrijf op sociale media. Meegaan met de nieuwste trends hoort hier dan ook bij. Met Reels kunnen bedrijven een groot publiek bereiken. Met unieke content, die niet altijd gericht op verkoop hoeft te zijn, kunnen bedrijven zich goed onderscheiden. Zo zijn de grote merken steeds actiever op sociale kanalen en ook met Reels zijn ze steeds beter bezig. Echter, zijn nog lang niet alle bedrijven actief bezig met deze nieuwe feature.

Verschil met TikTok

Het verschil van Instagram Reels is vrij klein ten opzichte van TikTok. Zo kun je ook hier video’s maken, uploaden en hier effecten en geluiden aan toevoegen. Echter, is TikTok momenteel de grote voorloper op gebied van deze video’s. Vele jongeren zitten op dit platform en bereiken duizenden gebruikers met hun content.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist