Betekenis van: Infographic

« Terug naar Marketing Begrippen

Een infographic is een illustratie die is gemaakt om gegevens op een visuele manier te vertonen. Er zijn iconen, teksten en afbeeldingen verwerkt in één overzicht. Zodoende, biedt een infographic een snel overzicht bij een uitgebreide tekst. Met één blik kan de kijker de belangrijke informatie filteren. Het is dan ook de visuele weergave van een stuk tekst.

Wat is een infographic?

Een infographic is een visuele uiting die uitleg geeft over een bepaald onderwerp. Dit kan een gafiek, afbeelding, opsomming of instructie zijn. Door het overzicht dat er is binnen een infographic ziet de lezer in één oogopslag waar deze over gaat. Zodoende, maakt het een tekst sneller te begrijpen. Bovendien, wordt het hierdoor ook toegankelijker. Veelal zijn infographics een deel van een groter geheel. Zo zie je ze vaak als aanvulling op een krantenartikel. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de peilingen van de plaatselijke gemeente verkiezingen.

Wanneer gebruiken?

Een infographic kan zowel als aanvulling op een tekst worden gebruikt als een alleenstaand iets. Wanneer dit een alleenstaand iets is, is deze vaak groter en uitgebreider. Zo kunnen er meerdere grafieken, tabellen en dergelijke in voorkomen om de infographic van de juiste informatie te voorzien. Bovendien, kan in deze situatie ook tekst worden verwerkt in de illustratie. Daarmee, wordt het een echt klein verslag met visualisaties.

Infographics en social media

Infographics worden steeds vaker gebruikt in sociale media. Het is dan ook makkelijk om ze te delen op deze kanalen. Daarnaast, worden ze ook veel toegepast binnen blogs. Hiermee kan duidelijkheid worden geschept over het beschreven onderwerp. Zo wordt de lezer sneller geïnformeerd en worden onderwerpen verduidelijkt.

Hoe maak je er een?

Een aantal voorwaarden van een goede infographics zijn:

  • Gebruik niet te veel opvallende kleuren. Dit weerlegt de aandacht van de kern.
  • Gebruik icons, grafieken, diagrammen e.d.
  • Zorg ervoor dat de lezer de infographic in één oogopslag begrijpt.
  • Maak zelf content, dit maakt het uniek.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist