Betekenis van: Inbox

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Inbox?

Inbox maakt deel uit van een mail programma zoals Gmail of Outlook. Wanneer je mails ontvangt worden deze weergeven in je inbox. In deze box krijg je een overzicht van alle berichten die je hebt ontvangen. Berichten worden namelijk in een submap gesorteerd. Je Inbox is een centrale map. Dit is de standaard map waar je al je berichten kan vinden.

Berichten worden op datum gesorteerd. Het kan ook gesorteerd worden per onderwerp en lopende conversaties. Dit hangt af van de software. Niet iedereen opent elke mail wat ze ontvangen. Een box met ontelbare mails is iets waar iedereen tegenop kijkt. 10 jaar terug kwam een software developer met mailbox. Je kreeg dan de optie om inkomende mails te organiseren. Het doel hiervan was om de inbox van gebruikers leeg te houden.

Inbox van Gmail

In 2014 bracht Google zijn eigen Inbox uit. Deze applicatie was nieuw naast de dienst andere diensten van Google zoals Gmail. Het doel van deze app is om de Inbox kaal te houden en dat de binnen komende berichte automatisch gesorteerd worden. Belangrijke punten van een bericht werden uitgelicht en later kwam er een functie genaamd ongedaan maken. Daaruit volgt dat het doel hiervan was om productiviteit te verhogen. Berichten die binnen kwamen werden automatisch gesorteerd in de juiste map. Belangrijke onderdelen van berichten werden uitgelicht. Deze functie is uiteindelijk in 2019 eruit gehuild uit de diensten van Google.

Hoe sorteer ik mijn mailbox?

Je kan je email sorteren op afzender. Maak mappen aan en geef elke map een naam. Sorteer je berichten per onderwerp. Ruim onderaan je mails op. Begin vanaf onderaan dat is makkelijker. Leeg de map waar je verwijderde berichten staan en controleer je spam box. Soms worden belangrijke mails naar je spam box verstuurd en plan je mailmomenten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist