Betekenis van: Inbound Marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Inbound Marketing is een marketingstrategie die potentiële klanten aantrekt door deze personen in een actieve vorm verder door het koopproces te manoeuvreren. De waarde die een bedrijf biedt aan de doelgroep is hierbij van groot belang en is dan ook leidend. Inbound marketing is het tegenovergestelde van outbound Marketing. Waar outbound marketing erg pushend is, is de inbound strategie dat niet. Zo focus je op content die van waarde is en op de juiste momenten wordt getoond. Het gaat hierbij om het bewijzen van de waarde.

Hoe werkt inbound marketing?

Het doel van inbound marketing is het aantrekken van zoveel mogelijk potentiële klanten. Het liefst doe je dit zo vroeg mogelijk in de funnel. Door al vroeg in actie te komen kun je in de gehele klantreis waarde creëeren die over kunnen halen op conversie. Zodoende, ontstaat er een goede klant relatie. Deze manier van marketing is zeer waardevol. Leads krijgen namelijk een goed imago van een bedrijf, wat een positieve impact heeft op een aankoop beslissing. Door de vele contactmomenten die kunnen worden geautomatiseerd is het proces goed op te schalen.

Welke marketing kanalen gebruik je?

Voor een goede inbound strategie kunnen er verschillende marketing kanalen worden ingezet. Door een juiste combinatie te kiezen zorg je ervoor dat je op de juiste plekken op het juiste moment zichtbaar bent. Zo heb je velvoorkomende kanalen/middelen als:

  • SEO: Door de inzet van seo teksten wordt je website gevonden op de momenten dat de doelgroep hier naar zoekt binnen zoekmachines. Met seo teksten bouw je duurzaam aan meer en belangrijke bezoekers.
  • Zoekmachine adverteren: Dit wordt ook wel gezien als outbound middel, echter toon je je bedrijf pas op het moment dat een persoon op zoek is naar een bepaald product of dienst.
  • Social Media: Dit is een belangrijke factor in de inbound strategie. Zo kun je in contact komen met je doelgroep op een laagdrempelige manier. Dit kan al door eenvoudig op content te reageren.
  • Content creatie: Dit is een manier waarbij er content wordt afgestemd op het soort publiek dat het hoort te zien. Bovendien, kun je dit ook afstemmen op het touchpoint in de klantreis.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist