Betekenis van: In-market doelgroep

« Terug naar Marketing Begrippen

Een In-market doelgroep is een persoon of personen die eenzelfde interesse in een product of dienst hebben. Zij hebben dan ook een koopintentie voor dit product of dienst. Deze (potentiële) klanten zitten dieper in de funnel en weten dan ook wat zij willen. Het op het juiste moment inspelen op de behoeftes die zij hebben noemen we conversie optimalisatie. Hierbij wordt er getracht zoveel mogelijk personen uit deze In-market doelgroep over te halen op een conversie.

Wat is een in-market doelgroep?

Binnen de advertentiewereld is het van groot belang om op de juiste momenten in te spelen op de juiste doelgroepen met advertenties en/of aanbod. Valt dit moment verkeerd? Dan besteed je veel budget zonder hier ook maar iets uit te halen. Dit komt omdat wanneer je bijvoorbeeld te laat bent, de doelgroep het product al in huis heeft. Binnen het advertentieplatform van Google kun je gebruik maken van in-market doelgroepen. Door de targetten op dit soort doelgroepen helpt het bedrijf je om op het juiste moment jouw aanbod aan te bieden om het moment dat iemand hiernaar op zoek is. De tool is van grote meerwaarde. Ten slotte, zijn deze personen op zoek naar het product of de dienst die jij aanbiedt.

Display advertenties met Google

Dit zijn advertenties die worden vertoond op het partner platform van Google. Door het gebruik van cookies worden consumenten gevolgd van de ene op de andere site. Zo kan het gedrag van een persoon in kaart worden gebracht. Wanneer iemand bijvoorbeeld zoekt op een vergelijkingssite, waarna het op een verschillende websites zoekt nar een product, is het waarschijnlijk dat deze persoon een aankoop wilt doen. Met het gebruik van de in-market doelgroep tool van Google kan er direct op deze interesses worden ingespeeld. Sluit je advertentie perfect aan bij de behoefte? Dan is de kans op een conversie erg hoog.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist