Betekenis van: In-app adverteren

« Terug naar Marketing Begrippen

In-app adverteren is een vorm van marketing waarbij advertenties worden getoond binnen apps. Zodoende, wordt er dus niet geadverteerd binnen een webbrowser. In-app adverteren kunnen op twee manieren een inkomstenmodel zijn. Zo kunnen aanbieders betalen om in een app vertoond te worden middels banners om zo verkoop te stimuleren. Aan de andere kant kunnen app developers verdienen door advertentieruimte te verkopen aan aanbieders.

Wat is In-app adverteren?

Binnen de online wereld zijn vele websites, applicaties en programma’s met elkaar verbonden. Op deze manier kunnen zij met een netwerk zorgen voor een grotere invloed. Bovendien, hebben ze alleen minder invloed op de consument. Binnen het In-app adverteren worden er advertenties getoond binnen applicaties. Dit zijn doorgaans applicaties die horen bij het partner netwerk van bedrijven als Google en Facebook. Door het uploaden van banners in formaten geschikt voor apps worden deze via een advertentieplatform in een applicatie weergegeven.

De werking van App advertenties

Veel apps zijn gratis te spelen. Echter, zit er vaak een adder onder het gras. Bij de gratis varianten van applicaties zijn vaak reclames verplicht te bekijken. Wanneer je dit niet wilt in een app, moet je betalen. Zo is er op twee manieren een verdienmodel voor de app developer. Zodoende, heeft deze uitgever altijd een vorm van inkomsten. Zo niet via de geplaatste banners door aanbieders, dan wel voor de aankoop van de applicatie.

Gericht In-app adverteren

Door de vele mogelijkheden die adverteerders krijgen bij de keuze van hun advertentie is goede targeting in apps mogelijk. Per app is er namelijk een bepaalde doelgroep die wordt getarget. Door deze doelgroepen te segmenteren kunnen adverteerders beter hun eigen doelgroep bereiken. Bovendien, kan er via een app worden gecommuniceerd naar het advertentienetwerk welke locatie de gebruiker zich bevindt. Bovendien, zijn ad blockers minder effectief op applicaties. Dit maakt adverteren veel interessanter.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist