Betekenis van: Impressie

« Terug naar Marketing Begrippen

Een impressie is een unieke weergave van een persoon op een pagina of advertentie. Het betreft enkel het bekijken van iets. Dus niet het uitvoeren van een bepaalde actie. Echter, kunnen de impressies wel aanzetten tot actie. Dit door aantrekkelijke onderdelen in advertenties te plaatsen. Als een actie is uitgevoerd, is er sprake van een conversie.

Wat is een impressie?

Een weergave van content op het online web noemen we een impressie. Zo’n vertoning kan een banner zijn op een website. Ook kan het een ander soort content zijn dat zonder actie te voorschijn komt. Een impressie is niet altijd te meten. Online in de meeste gevallen wel, maar offline niet. Online is een impressie gaande wanneer een persoon een zoekterm ingeeft en de resultaten bekijkt. Pas wanneer iemand er op klikt, is dit een actie. Echter zijn er ook advertenties verder op de pagina. Wanneer iemand niet naar dit deel van de pagina scrolt wordt deze weergave niet gemeten. Dit is offline ook zo. Het aantal verstuurde folders is nooit gelijk aan het aantal personen die het heeft bekeken. Uit een impressie wordt er gemiddeld op zo’n 2% van de tijd een actie ondernomen.

Inzichten in Google Analytics

Weergaves kunnen worden gemeten. Hiervoor is Google Analytics een zeer goed programma. Elke keer dat een advertentie wordt weergegeven in de zoekresultaten of op een website is dit een impressie. We noemen dit ook wel views of impressions. Wanneer er wordt geadverteerd op weergaven maak je gebruik van Cost Per Mile (CPM). Als er een e-mail wordt weergegeven en hier op wordt geklikt wordt de impressie een conversie. Deze actief kunnen op een website worden gemeten middels Google Analytics. Zodoende wordt het conversiepercentage gemeten en kunnen er verbeteringen worden gedaan. Dit noemen we ook wel conversieoptimalisatie. Het adverteren op impressies in niet duur in Google Ads.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist