Betekenis van: IMAP

« Terug naar Marketing Begrippen

IMAP staat voor Internet Message Access Protocol. Het is dan ook een e-mail protocol. Het is naast POP en POP3 één van de drie manieren om een e-mail op te halen met een e-mailprogramma. Een andere naam voor IMAP is IMAP4. Bij dit protocol maakt een e-mailprogramma een server verbinding waarmee hij berichten kan lezen.

Wat is IMAP?

In principe is het een e-mail protocol waarbij alle e-mails op de server blijven staan. Zodoende kun je overal ter wereld je mails lezen. Berichten worden namelijk niet direct naar de computer gedownload. Dit maakt het ook mogelijk om op meerdere apparaten tegelijk de e-mail te beheren.

Voordelen van IMAP

Er zijn een aantal goede voordelen van het gebruik van IMAP. Zo zijn er de volgende:

  • Je kunt met dit protocol met meerdere e-mailprogramma’s tot eenzelfde e-mail bestand beschikking hebben.
  • Doordat alle berichten op de server blijven staan kun je op welke locatie ook je e-mails lezen.
  • Er kunnen erg simpel mappen en submappen worden gemaakt en beheerd in het e-mail programma.

Verschil met POP3

Het grootste verschil tussen IMAP en POP3 zit hem in het feit dat er bij POP e-mails van de server worden gehaald. Zodoende worden ze lokaal opgeslagen. Dit is bij IMAP niet het geval, hierbij laat het protocol de e-mails op de server staan. Zodoende, wordt POP3 tegenwoordig steeds minder gebruikt. Met POP3 kun je e-mails maar op 1 apparaat lezen, dit kan bij de ander op vele apparaten. Echter is het zo dat bij het opslaan van e-mails op de server, de e-mail sneller vol kan raken. Zonder internet is het ook niet mogelijk om e-mails in te zien. Dit kan met POP3 wel. Daarentegen kunnen e-mails niet worden gesynchroniseerd bij POP3. Zo kun je niet met webmail werken als je gebruik maakt van het POP3 protocol. IMAP is zodoende de juiste oplossing, zeker met de vele internetverbindingen hedendaags.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist