Betekenis van: Illustratie

« Terug naar Marketing Begrippen

Een illustratie is een afbeelding, tekening of foto die wordt gebruikt om iets uit te leggen. Zo wordt het vaak als extra onderdeel van een tekst, boek, blog, website of advertentie gebruikt. Hierdoor krijgt de lezer al te zien waar een bepaalde tekst over zal gaan. Bovendien, is het een overzichtelijke toelichting voor een uitgebreide tekst.

Wat doet een illustratie?

In de meeste gevallen is een illustratie gemaakt om uitleg te bieden. Zo worden er veel infographics gebruik als illustratie. Zodoende, kan er in één oogopslag vaak al worden gezien wat er wordt bedoeld met de tekst. Bovendien, kan een illustratie ook extra informatie geven die de tekst nog niet bevat. Naast deze informerende rol kan een afbeelding ook dienen als opmaak.

Kenmerken

Een illustratie is goed te herkennen aan een aantal onderdelen. Zo kun je het herkennen aan de volgende eigenschappen:

  • Het staat in relatie tot de tekst die er bij staat.
  • Het is een gemakkelijk te begrijpen afbeelding zonder vakjargon of onbekende symbolen.
  • Het is een niet te opvallend onderdeel in een tekst. Het is ondersteunend maar niet een aandacht trekkend onderdeel.
  • Een illustratie heeft vaak een uitleg nodig. Dit kan zowel tekstueel als verbaal.

Wie maakt een illustratie?

We noemen de ontwerpen van een illustratie een illustrator. Dit is de persoon die meestal niet per se de tekst ook heeft geschreven. Deze personen proberen een middenweg te vinden in het opvallen van de tekst en van de afbeelding. Een illustrator maakt dus visuele verhalen of ontwerpen. Deze personen worden vaak ingehuurd door een tekstschrijver, om de kwaliteit te waarborgen.

Voordeel voor SEO

Illustraties kunnen een grote rol spelen binnen een SEO strategie. Door het gebruik van alt teksten kan er ook binnen Google Afbeeldingen worden gerankt. Zo vergroot je de kans op bezoekers naar de website. Een afbeelding word daarnaast gezien als meerwaarde voor de lezer. Ook dit kan zorgen voor een hogere ranking in de zoekresultaten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist