Betekenis van: IGTV

« Terug naar Marketing Begrippen

IGTV staat voor Instagram TV. Het is een extra optie binnen Instagram die in 2018 is geïntroduceerd. Het is een feature waarbij verticale video’s worden getoond. Deze video’s kunnen erg lang zijn. Zo doet het een beetje denken aan YouTube. Een video dient minimaal 1 minuut lang te zijn om als IGTV video te kunnen worden geüpload.

Verschil met Stories

Er is een groot verschil tussen de verticale stories en de verticale IGTV video’s. Zo is een Story maximaal 15 seconden en kan een video binnen Instagram Television pas vanaf een lengte van 1 minuut worden geüpload. Daarnaast zijn stories maar 24 uur zichtbaar binnen een account, waar deze video’s altijd kunnen blijven staan.

IGTV ten opzichte van YouTube

De Instagram tv feature heeft veel weg van YouTube. Zo kun je nu echt tutorials, vlogs en dergelijke op Instagram plaatsen. Dit gebeurde eerder al op YouTube. Het verschil zit hem momenteel in het formaat dat wordt geüpload. Zo is IGTV verticaal en YouTube horizontaal. Echter, is YouTube sinds kort bezig met Shorts, waarbij korte verticale video’s worden geüpload. Bovendien, lijkt dit erg op de Instagram Stories. Een groot verschil is het zoekgedrag van de twee partijen. Zo zoekt met binnen Instagram meer op gebruikers, waar YouTube veel wordt gebruikt voor onderwerpen.

Gebruik van IGTV

Hoe gebruik je Instagram TV dan? Dit is vrij makkelijk. Zo kun je via de normale upload manier kiezen voor het soort video dat wordt geüpload. Hierdoor kun je ook op IGTV klikken. Je kunt hier kiezen voor een video uit je bestanden, of er zelf nog een opnemen. Een video moet wel voldoen aan bepaalde eisen:

  • Formaat is 9:16
  • Minimaal een minuut lang
  • Maximaal 3,6 GB grootte
  • Mp4 formaat

Na het kiezen van een juiste titel en een goede omslag foto kun je er ook voor kiezen om de video op je Facebook kanaal te uploaden. Tenslotte, kun je wanneer je alle stappen hebt doorlopen de video uploaden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist