Betekenis van: HTTPS

« Terug naar Marketing Begrippen

HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Het is de beveiligde broer van HTTP. Met deze verbinding kan er op een veilige manier op internet worden gesurft. Het is dan ook veiliger dan de HTTP variant. Doormiddel van een SSL-certificaat wordt de website als ‘veilig’ gemarkeerd. Bovendien, is het tegenwoordig de standaard voor alle websites. Zo geeft Google ook een betere ranking aan websites die er gebruik van maken.

Wat is HTTPS?

Het woord zegt het al. Het is een beveiligde verbinding op het web. Daarmee is het de upgrade van de HTTP versie. Het stamt al terug uit het jaar 2000, waarmee het eigenlijk helemaal niet zo ‘nieuw’ meer is.

Wat is SSL?

SSL staat voor Secure Socket Layer. Wanneer een websitedomein deze sleutel bevat, is het een geverifieerde verbinding tussen de browser en de server. Dit is te zien aan het groene slotje in de zoekbalk van een browser.

Wat is het verchil met HTTP?

Er zijn een aantal duidelijke verschillen tussen HTTP en HTTPS. Zo wordt er bijvoorbeeld een andere poort gebruikt voor beide. Bij HTTP wordt de poort 80 gebruikt, waar HTTPS de poort 443 gebruikt. Bovendien, is er een ander groot verschil. De HTTPS gebruikt namelijk een SSL-certificaat. Met dit certificaat kan wordt een webpagina’s herkomst getrackt. Het verschil tussen de twee zie je aan het groene slotje in de webpagina adressenbalk. Zonder SSL-Certificaat wordt een website als ‘onveilig’ beschouwd in de meeste browsers.

Voordelen van HTTPS

HTTPS is er om de veiligheid van een website te garanderen. Zodoende is het een betere variant dan de HTTP. Bovendien, wordt de uitwisseling van vraag en antwoord tussen partijen beschermd tegen manipulatie van buitenstaanders. Daarnaast is het gebruik van HTTPS verplicht wanneer er gebruik wordt gemaakt van betalingsgegevens verzamelaars. Zo kan er worden gewaardborgd dat deze gegevens veilig worden opgeslagen en verzonden. Ten slotte, is HTTPS voordeliger voor SEO.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist