Betekenis van: HTTP

« Terug naar Marketing Begrippen

HTTP staat voor HyperText Transfer Protocol. Het is een internetprotocol dat wordt toegepast bij het bezoeker van een website. Met dit protocol wordt aangegeven hoe de bezoekers en de webservers met elkaar communiceren. Dit over het wereldwijde web. We nomene HTTP ook wel een staatloos systeem. Dit is zo omdat er pas een verbinding wordt gemaakt wanneer er een aanvraag wordt gedaan. Een HTTP verbinding is een onversleutelde verbinding.

Wat is HTTP?

De term HTTP is de taal die servers en bezoekers met elkaar spreken om content van webpagina’s te communiceren naar de browserservers. Dit werkt als volgt:

  • Eerst wordt er een aanvraag gestuurd door de bezoeker naar de server
  • Deze server ontvangt de aanvraag
  • De server voert een actie uit om de aanvraag te verwerken
  • De server reageert op de aanvraag naar de browser
  • De bezoeker ontvangt een antwoord

Wat is het verchil met HTTPS?

Er zijn een aantal duidelijke verschillen tussen HTTP en HTTPS. Zo wordt er bijvoorbeeld een andere poort gebruikt voor beide. Bij HTTP wordt de poort 80 gebruikt, waar HTTPS de poort 443 gebruikt. Bovendien, is er een ander groot verschil. De HTTPS gebruikt namelijk een SSL-certificaat. Met dit certificaat kan wordt een webpagina’s herkomst getrackt. Het verschil tussen de twee zie je aan het groene slotje in de webpagina adressenbalk. Zonder SSL-Certificaat wordt een website als ‘onveilig’ beschouwd in de meeste browsers.

Voordelen van HTTPS

HTTPS is er om de veiligheid van een website te garanderen. Zodoende is het een betere variant dan de HTTP. Bovendien, wordt de uitwisseling van vraag en antwoord tussen partijen beschermd tegen manipulatie van buitenstaanders. Daarnaast is het gebruik van HTTPS verplicht wanneer er gebruik wordt gemaakt van betalingsgegevens verzamelaars. Zo kan er worden gewaardborgd dat deze gegevens veilig worden opgeslagen en verzonden. Ten slotte, is HTTPS voordeliger voor SEO.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist