Betekenis van: HTML

« Terug naar Marketing Begrippen

HTML is de afkorting voor Hyper Text Markup Language. Het is een programmeertaal waarmee website pagina’s worden geschreven. HTML geeft aan wat er op een webpagina komt te staan. De vormgeving hiervan gebeurt met een andere taal, namelijk CSS.

Hoe ziet een HTML pagina er uit?

Een pagina die is gebouwd met HTML is een pagina die makkelijk is opgebouwd. Zo begint het met een DOCTYPE-declaratie, zo laat je de browser weten welke standaardwaarden de pagina nodig heeft. Middels head- en body tags kun je de opbouw van de pagina schrijven. In een HTML bestand staat zelf alleen maar tekst. Geopend met haakjes, en gesloten met haakjes. Zo zie je per onderdeel wat er komt te staan. Zo kan al worden bepaald of een tekst dik gedrukt is, of het een link bevat, of er een opsomming is en dergelijke.

Onderdelen van de programmeertaal

De HTML programmeer taal heeft zijn eigen elementen. Deze elementen geven aan wat er gebeurt in dat deel van de pagina. Door deze elementen kan een webpagina worden opgebouwd. De volgende elementen zijn veelvoorkomend:

 • <html>
  Hiermee wordt aangegeven wat het basiselement van het document is.
 • <head>
  Hierin staat de meta informatie van het document zoals de auteur, de titel en dergelijke.
 • <title>
  Dit is de titel van een document. Deze titel word weergegeven een de webbrowser tabblad.
 • <body>
  Dit betreft de content die zichtbaar is van een webpagina.
 • <h1>
  Dit duidt op een titel van een alinea. Ook wel de eerste kop van een pagina.
 • <p>
  Dit betreft een paragraaf.

HTML5

Tegenwoordig gebruiken bijna alle websites HTML5. Dit is een vernieuwde versie van de programmeertaal. Zo zijn er fouten opgelost die aanwezig waren in de vorige versies van de taal. Bovendien, zijn er elementen toegevoegd en kunnen webpagina’s sneller worden geladen met de nieuwe taal. Alleen maar voordelen dus!

HTML is een taal die niet moeilijk is om te leren, in combinatie met CSS kan het veel moois brengen!

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist