Betekenis van: How-to

« Terug naar Marketing Begrippen

Een how-to, ook wel tutorial, is een uitleg omtrent een probleem. In deze uitleg wordt er verteld hoe je een probleem kunt oplossen of een taak kunt uitvoeren. Door how-to video’s wordt een onervaren publiek op een laagdrempelige manier geïntroduceerd me een bepaald onderwerp of vakgebied rondom de uitleg. Een how-to dient daarom niet te ingewikkeld te zijn. Zo wordt onbelangrijke of te moeilijke informatie veelal weggelaten. Bovendien, wordt er minder gepraat met vakjargon.

How-to video’s als content

How-to video’s kunnen een enorme bijdrage leveren aan de contentstrategie van een bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een leverancier van witgoed. Door how-to video’s te maken van het oplossen van problemen met apparaten informeren zij de consument over de producten en delen zij kennis. Dit straalt veel autoriteit uit. Tevens, als de foutmelding in een apparaat niet verholpen kan worden, is de consument sneller geneigd een vervangend product aan te schaffen bij het bedrijf dat de tips gaf.

Hedendaags, wordt er dan ook veel gezocht naar how-to video’s. Zodoende, kan deze vorm van content het ook erg goed doen binnen zoekmachines. Daarom is overal wel een how-to video over te vinden. Van het verwarmen van babymelk tot het toepassen van ads binnen Google Adwords.

Voordelen

Naast het doel om met de video’s veel verkeer naar je website te trekken. Is het ook erg handig om (huidige) klanten te informeren over producten en/of diensten die je biedt. Zo is het een goed alternatief voor een lang document of handleiding. Door de combinatie van woorden en illustraties wordt een onderwerp sneller begrepen.

Gebruik van een how-to video

Een How-to video wordt vaak op een bepaalde manier toegepast. Met illustraties, video’s, afbeeldingen en audio wordt er veel uitgelegd. Om goed vindbaar te zijn in Google is de titel van een video minstens zo belangrijk. Zo is het goed om de volgende zinnen altijd toe te passen:

  • Hoe maak je…?
  • Hoe werkt…?
  • Hoe zet je…?
  • Hoe kun je…?

Naast deze vier voorbeelden zijn er nog tal van andere soorten titel mogelijkheden. Kijk hierbij naar welke vorm het beste aansluit bij jouw how-to video.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist