Betekenis van: Hotspot

« Terug naar Marketing Begrippen

Een Hotspot is een plek waar wifi veelal gratis wordt aangeboden. Wifi noemen we ook wel draadloos internet. Echter, kan een hotspot ook betaald zijn of pas te verkrijgen na het achterlaten van een e-mail adres. Een Hotspot is meestal voorzien van een inlogpagina. Wanner er word ingelogd kan er gebruik worden gemaakt van het internet op de locatie. Verbinding maken met een dergelijke router kan binnen de instellingen van een mobiel apparaat. Zo kun je in de Wifi instellingen de router kiezen als netwerk. Hierna wordt je vaak doorgestuurd naar een inlogpagina.

Wat is een Hotspot?

Een hotspot is in principe een router die een extra heeft, de inlogpagina. Deze inlogpagina is vaak te gebruiken met gratis inloggegevens. Ook is het mogelijk om met een iDeal betaling pas in te loggen. Bij betaalde hotspots betaal je meestal voor een bepaalde tijd. Denk hierbij aan een uur of een dag. Een verbinding tussen apparaat en router is maar beperkt. Zo is het vaak dat buiten een bepaalde straal de Wifi wegvalt.

Waar staan hotspots?

Hotspots zijn op veel plekken te vinden. Meestal zijn deze te vinden op plekken als;

  • Jachthavens
  • Hotels
  • Vliegvelden
  • Campings
  • Parken
  • Restaurants

Welke soorten zijn er?

Een hotspot is er in twee varianten. Zo heb je hotspots in eigen beheer en hotspots die beheerd worden door een provider. Degene in eigen beheer is degene van de locatie zelf. Echter, zijn er ook hotspots van providers als T-Mobile of KPN op veel locaties.

Hotspot op de mobiele telefoon

De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in de online wereld. Zo is er ook een ontwikkeling geweest binnen de Wifi wereld. Mobiele apparaten kunnen hun internet tegenwoordig namelijk delen. Dit kan door het inschakelen van de hotspot functie op het apparaat. Zo kan iemand die gebruik maakt van de functie zijn mobiele bundel of wifi delen met een ander persoon.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist