Betekenis van: Hotjar

« Terug naar Marketing Begrippen

Hotjar is een tool die analytische gegevens verzamelt. Het programma helpt je om kwalitieve data te verzamelen over je website. Zo zijn er heatmaps, is er funnel tracking, zijn er surveys en nog veel meer. Met Hotjar verkrijg je inzicht over het gedrag van je website bezoekers. Op deze manier kun je gedrag analyseren en voorspellen. Bovendien, geeft het handvaten om conversies te optimaliseren.

Welke tools heeft Hotjar?

Hotjar is een programma met onwijs goede tools. We leggen ze per stuk uit.

Heatmap:
De heatmaps binnen het programma zijn erg waardevol. Gegevens van klikken, taps, muis bewegingen, scrollen en dergelijke worden samengevoegd in een visuele afbeelding van een webpagina. Bovendien, wordt er per apparaat een aparte heatmap gemaakt.

4ED476B6 6054 4EFE BA65 AA063660972C
Heatmap van onze Blog pagina

User recordings:
Deze tool is erg handig om het gebruiksgemak van een website te bepalen. Door de videofragmenten die worden gemaakt van elke unieke gebruiker wordt ingezien hoe deze persoon door de website beweegt.

Conversie funnel:
Met een conversie funnel wordt een funnel gemakkelijk gedefinieerd binnen een website. Zo zien we precies waar de bezoekers uitstappen en welk percentage converteert.

Form analyse:
Met deze tool binnen Hotjar kan er worden ingezien hoe een formulier het doet. Zo krijgt een website beheerder inzicht of het formulier werkt en waar personen wellicht afhaken.

Feeback Polls:
Met deze tool kan er gemakkelijk aan elke bezoeker een vraag worden gesteld. Zo kan onder andere de tevredenheid van de bezoeker worden ondervraagd.

Surveys:
Het woord zegt het al. Er kunnen vragenlijsten worden gemaakt met Hotjar. Zo kan er relevante data worden verzameld binnen het programma om verschillende data te meten.

Recruit User Testers:
Dit zijn korte polls om een gebruiker te recruten met bijvoorbeeld een korting. Middels deze tool kunnen gebruikers worden teruggelokt naar een website wanneer deze zijn verlaten. Zo laten ze vaak e-mailadressen achter en kunnen ze worden bericht via e-mail marketing.

Waarom starten?

Hotjar is een tool die zeer belangrijk is voor het begrijpen van de website bezoeker. Zo is het een betaalbare tool, is het gemakkelijk te gebruiken, kun je veel data tracken en is er een gratis versie. Benieuwd wat wij met Hotjar kunnen betekenen voor jouw website? Contacteer ons vandaag nog!

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist