Betekenis van: Hosting

« Terug naar Marketing Begrippen

Hosting is het plaatsen van een website op app op een server. Zo kan een ieder die internet gebruikt de website of app vinden op het internet. Hosting is de service die een hosting partij biedt voor het zetten van jouw website op hun servers. Er wordt gebruik gemaakt van een stuk opslagruimte binnen de server wanneer een website of app hier op wordt gehost. In deze opslagruimte worden bestanden van je website of app opgeslagen. De server staat altijd in verbinding met het online web.

Soorten hosting

Wanneer je op zoek bent naar een host voor je website of app is het goed om te kijken naar de soorten hosting die er zijn. Er zijn een aantal soorten hosting, zoals:

 • Shared
  Bij deze vorm worden er meerdere websites op 1 server geplaatst. Je deelt dus de server met andere gebruikers. Zo is er bijvoorbeeld Strato. Dit is in de meeste gevallen de goedkoopste vorm. Er wordt dan ook vaak gewerkt met een maandelijks pakket. Echter, bestaat de kans dat de server wordt overbelast.
 • WordPress
  Bij deze vorm is een website in WordPress probleemloos gebruiken het gedachtegoed. Wanneer je deze vorm toepast kan een website met 1 klik op de knop worden gestart binnen het CMS programma WordPress. Dit ontzorgt je van technische handelingen.
 • Dedicated
  Bij deze vorm heb je een eigen server. Deze deel je dus niet met anderen. Deze vorm van hosting is goed toepasbaar bij websites of apps die in een bepaald moment erg veel verkeer verwachten. Denk bijvoorbeeld aan de Mediamarkt op Black Friday. Deze vorm is echter wel een stuk duurder.
 • Virtual Private Server (VPS)
  Dit is een vorm waarbij je zelf de fysieke servers hebt. Zo heb je complete controle. Echter, moet je deze servers ook zelf beheren, updaten en beveiligen.

Wanneer gebruik je een host?

Een host komt in beeld wanneer er een website, app of e-mail adres gemaakt dient te worden. Hiervoor is wel eerst de aanschaf van een domeinnaam nodig.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist