Betekenis van: Hoofdletter

« Terug naar Marketing Begrippen

Een hoofdletter is een grote letter die veelal wordt gebruikt aan het begin van een zin. Bovendien, wordt het ook gebruikt voor namen. Het gebruik van de letter is niet altijd goed te bepalen. Zo zijn er regels en uitzonderingen voor het gebruik van de hoofdletter.

Wanneer gebruik je een hoofdletter?

De toepassing van de hoofdletter is een onderwerp wat veel wordt besproken. Bij welke namen of in welke situaties wordt het nu gebruikt? We nemen het met je door middels de regels die er zijn. Een hoofdletter kan worden gebruikt in de volgende situaties:

  • Aan het begin van de zin
  • Bij namen van personen
  • Bij organisaties, merken of producten
  • Bij feestdagen en historische gebeurtenissen
  • Bij begrippen in aardrijkskunde
  • Bij religieuze begrippen

Begin van de zin:
Een hoofdletter wordt altijd toegepast aan het begin van een zin. Echter, wanneer een zin begint met een afgekort woord zoals het woord ’s Avonds, krijgt het eerstvolgende woord de hoofdletter. Je gebruikt geen hoofdletter als een zin begint met een teken of cijfer.

Namen van personen:
Personen worden altijd met een grote letter geschreven. Denk hierbij aan voor-en achternamen. Is er een tussenvoegsel? Ook die wordt met een hoofdletter geschreven.

Organisaties, merken of producten:
Deze worden altijd op deze manier geschreven. Zo schrijven wij altijd ‘Velocity Marketing’. Echter, gebruiken sommige producten een eigen toepassing. Zo heb je de ‘iPhone’ in plaats van ‘Iphone’.

Feestdagen en historische gebeurtenissen:
Ook dit zijn onderdelen die worden geschreven met een hoofdletter. Zo heb je de Tweede Wereldoorlog en het Suikerfeest. Echter worden woorden die zijn gecombineerd met deze dagen met kleine letters geschreven. Zoals ‘Kerstboom’.

Aardrijkskundige begrippen:
Landen, Steden, Rivieren, Talen en Volken krijgen elk een hoofdletter. Echter, zijn windrichtingen met een kleine letter.

Religieuze begrippen:
Ook culturen of religies worden beschreven met een hoofdletter. Zo heb je dan ook het Christendom en de Islam.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist