Betekenis van: Homepagina

« Terug naar Marketing Begrippen

Een homepagina, ook wel homepage, is de hoofdpagina van een website. Deze pagina dient als samenvatting over het onderwerp van de website. Ook kan het aangeven op welke andere pagina’s bepaalde informatie is te vinden. Een homepagina is niet hetzelfde als een landingspagina. Het is de eerste pagina op een website. Vanuit hier kan de bezoeker gemakkelijk navigeren naar de overige pagina’s

Wat is een homepagina?

Een homepagina is in de meeste gevallen de eerste pagina van de website. De bezoeker ziet dit dus als eerst. Het fungeert als informatie verschaffer of aanduiding waar informatie te vinden is. De pagina wordt zo ingedeeld dat de bezoeker verder klikt naar andere pagina’s. Het is ongeveer hetzelfde als een inleidend hoofdstuk van een boek. Daarin wordt de aandacht getrokken en probeert men de lezer te enthousiasmeren om het hele boek te lezen. Met een goede homepage wekt een bedrijf vertrouwen en biedt het houvast.

Hoe in te richten?

Het goed inrichten van deze pagina is erg belangrijk voor het succes van de website. Door het aantrekkelijk in te delen geef je de bezoeker een duw de goede richting in. Zo kun je ze door laten klikken naar subpagina’s. Door het schrijven van een aantrekkelijke eerste alinea kun je de bezoeker al snel op de website houden.

Homepage SEO

Een homepagina is een belangrijk onderdeel voor een SEO strategie. Het is daarom verstandig om deze pagina te optimaliseren. Denk hierbij aan de vindbaarheid van deze pagina. Hierbij zal rekening moeten worden gehouden met de basis SEO regels als;

  • Title tag
  • Meta beschrijving
  • Focus Keyphrase
  • Titels en zoekwoorden

Navigatie naar de homepage

Het goed om na te denken over de navigatie naar de homepagina en de navigatie van de pagina zelf. Zo kan er gebruik worden gemaakt van een menu om de navigatie van de website aan te geven. Ook wordt een logo in de header vaak gebruikt als knop die terug linkt naar de homepagine. Zo kan de bezoeker vanuit elke pagina binnen de website terug naar het begin.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist