Betekenis van: Herindexeren

« Terug naar Marketing Begrippen

Herindexeren is het opnieuw laten indexeren van een pagina binnen het zoekmachine systeem van Google. Een webpagina wordt door crawlers geïndexeerd op de content die de pagina bevat, om het zo een juiste overeenkomst te geven met zoektermen in het Google systeem. Wanneer deze content veranderd, is het goed om de pagina te laten herindexeren.

Wat is herindexeren?

Het betekent letterlijk opnieuw laten indexeren van content informatie. Met een herindexering laat je aan het Google systeem weten dat je webpagina is veranderd. Zo kan het algoritme van de zoekmachine de informatie beter verwerken in de zoekresultaten. Bij het indexeren van een pagina wordt er door crawlers gekeken naar tekst, afbeeldingen, titels en video’s. Wanneer deze informatie veranderd wordt dit echter niet automatisch meegenomen door het algoritme. Door het zelf laten herindexeren van een pagina kan het opnieuw indexeren van een pagina worden aangevraagd bij Google.

Waarom moet je herindexeren?

Het is belangrijk bij verandering van content direct een aanvraag in te dienen. Zo wordt de pagina opnieuw gerankt met de content die jij net nieuw hebt gemaakt. Google doet dit namelijk niet automatisch. Zo maakt het bedrijf een afweging tussen websites die worden ge-update en websites die niet worden ge-update. Dit heeft te maken met het aantal bezoekers en het aantal content dat steeds weer wordt gepubliceerd. Met herindexeren kun je zelf dus aanvragen om je webpagina opnieuw te indexeren.

Hoe doe je het?

Het opnieuw laten indexeren van een website is een grote klus. De aanvraag tot opnieuw indexeren kan via het programma Google Search Console. Door de URL van de webpagina in te geven en op indexeren te klikken laat je het algoritme weten de pagina te hebben aangepast. Echter, is er per dag een limiet van 12 pagina’s die kunnen worden ge(her)indexeerd. Zo is het dan ook zaak zorgvuldig te plannen welke pagina je wanneer aanpast.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist