Betekenis van: Hashtag

« Terug naar Marketing Begrippen

Een hashtag is een woord of een combinatie woorden zonder spaties met een hekje ‘#’ ervoor. Zo is een voorbeeld ‘#velocitymarketing’. Een hashtag is een term of combinatie die veel wordt gebruikt op sociale media. Ze doelen vaak op een onderwerp, trend of locatie. We noemen het ook wel een herkenningsteken of label. Het maakt het makkelijker voor sociale media gebruikers om bepaalde berichten te bekijken en te koppelen onder een onderwerp.

Wat is een hashtag?

Het bekende hekje #, betekent Hash. Wanneer je dit teken combineert met een woord of woordcombinatie noemen we dit een hashtag. Een woord of combinatie mag geen spatie bevatten. Echter, kan het wel hoofletters bevatten. Zo wordt de leesbaarheid van een hashtag namelijk verhoogd. Bovendien worden underscores en cijfers ook toegestaan.

Ontstaan van de trend

De hashtag is niet zomaar van de ene op de andere dag ontstaan. Het is bedacht in 2007 door C. Messina. Dit deed hij via het social media platform Twitter. Hierbij bedacht hij de onderwerp aanduiding om bepaalde groepen aan te duiden. Zo was de eerst gebruikte hashtag ‘#barcamp’. De menigte op Twitter pakte de manier van schrijven snel op. Zo werd het een echt populair gebruikte manier van communiceren. Hedendaags wordt het op alle sociale media kanalen gebruikt. In het begin van de hashtag werd het zonder hyperlink gebruikt. Echter, werd dit vanaf 2009 door Twitter geïmplementeerd.

Doeleinden

De hashtag heeft verschillende functies en doeleinden. Er zijn een aantal functies die vandaag de dag worden gebruikt. Zo wordt het als zoekfunctie gebruikt. Door op een bepaalde hashtag te zoeken kunnen gerelateerde posts met deze hashtag worden getoond. Onderwerpen worden op deze manier snel gevonden. Bovendien, wordt de schrijfwijze door bedrijven gebruikt. Zo wordt het imago van een merk vergroot middels deze toepassing.

Hash tags worden onder andere gebruikt op de volgende sociale media platformen:

  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook
  • Reddit

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist