Betekenis van: Harde Conversie

« Terug naar Marketing Begrippen

Een harde conversie is een conversie die is ontstaan uit een handeling van de aanbieder op een website. Zo kan dit een aankoop van een product in een webshop zijn, het aanvragen van een offerte, of het kopen van een product in de winkel.

Wat is een harde conversie

Een conversie is een actie die een persoon verricht op een vooraf opgesteld doel. Als deze actie direct in lijn is met het einddoel dat een bedrijf heeft gesteld noemen we dit een harde conversie. Er is een intentie vanuit de consument om een actie uit te voeren. Wanner deze actie wordt uitgevoerd wordt er een door het bedrijf gewenst resultaat behaald. Zo kan het de aanschaf van een product zijn, het accorderen van een offerte of een soortgelijke conversie.

Voorbeelden

Er zijn een aantal voorbeelden van een einddoel. Zo kunnen de volgende doelen worden ingesteld:

  • Het doen van een aankoop in de winkel
  • Het bestellen van een product in de webshop
  • Het akkoord geven op een offerte

Verschil met een zachte conversie

Een zachte conversie steekt net iets anders in elkaar. Zo is een zachte conversie een actie die niet direct tot een einddoel leidt. Zo kan het geen directe verkoop realiseren. Zachte conversies zijn de stappen die worden genomen voordat er een einddoel wordt uitgevoerd. Denk hierbij aan het inschrijven voor een nieuwsbrief, het downloaden van een brochure of het klikken op een routebeschrijving. Zo is het doel van deze conversies om later over te gaan op een eind doel.

Toepassing binnen online marketing

De toepassing van conversies is binnen online marketing een belangrijk onderdeel. Zo worden complete campagnes ingericht op deze doelen. Door zowel harde als zachte conversies in kaart te brengen kan er in de gehele funnel worden geoptimaliseerd. Bovendien, willen bedrijven middels deze funnel inzicht krijgen in het klantgedrag. Zo kan een korting in de winkelmand al leiden tot extra conversies.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist