Betekenis van: Hamburger menu

« Terug naar Marketing Begrippen

Een Hamburger menu is een icoon dat bestaat uit drie onder elkaar liggende streepjes die wordt getoond op een mobiele telefoon. Het duidt een menu van een website aan. Zo kun je op het icoon klikken om het menu te openen. Het hamburger menu geeft aan waar je het menu van een website kunt vinden. Wanneer hierop wordt geklikt, vouwt het menu zich uit.

Gebruik van een Hamburger menu

Een hamburger icoon wordt erg veel gebruikt. Bij het maken van een responsive design is dit één van de eerste toepassingen. Vooral voor de hoeveelheid ruimte die een menu in kan nemen is dit menu bedacht. Zo is er meer overzicht voor de gehele pagina op een mobiele telefoon of tablet. Het toepassen van een hamburger menu kan worden bepaald door een aantal factoren:

  • Hoe groot is je website of app? Wanneer een website niet heel groot is, is een hamburger menu wellicht helemaal niet nodig.
  • Welke doelgroep heeft de website of app? Afhankelijk van de doelgroep kan het gebruik worden ingeschat.

Niet alleen wordt een hamburger menu gebruikt op mobiele apparaten of tablets. Ook op desktops komt het steeds aker voor. Zo kunnen er extra opties worden weergegeven onder een dergelijk menu. Bovendien, bespaar je ook op desktop ruimte bij het gebruik ervan. Ook kan het goed werken voor SEO. Ten slotte geeft het een duidelijke navigatie aan.

De functie

Niet elke gebruiker begrijpt de functie van een hamburger icoon. Zo snappen ouderen dit minder snel. Bovendien, kan er verwarring zijn door het gebruik van verschillende iconen voor het menu. Zo is het soms een ander icoon. Ook wordt de hamburger wel eens gebruikt om een verplaatsbaar element aan te geven. Er zou kunnen worden getest met een A/B-test wat wel, en wat niet werkt. Ten slotte, wil je wel dat het werkt. Zo zie je precies wat wel en wat niet werkt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist