Betekenis van: H4

« Terug naar Marketing Begrippen

Een H4 titel, ook wel H4 tag, is de vierde titel van een webpagina. Verschillende zoekmachines gebruiken H1, H2, H3, en H4 koppen om te analyseren wat het onderwerp van een webpagina is. Zoekmachines die dit toepassen zijn onder andere Google en Bing. Wanneer het zoekwoord van een webpagina op de belangrijke plekken terugkomt, zien crawlers wat het onderwerp van de pagina is.

Weetjes over de H4

Een H4 titel heeft een aantal basis kenmerken:

  • Het is een dieper sub onderwerp van een alinea op een pagina
  • Zoekwoorden komen vaak voor in deze titel. Om het onderwerp aan te duiden.
  • Het is de op 3 na belangrijkste titel voor SEO

H1, H2, H3 & H4

Een webpagina kan worden ingedeeld met verschillende koppen. Zo zijn er 4 veelgebruikte titelvarianten van 1 t/m 4. De titels hebben elk hun functie en betekenissen.

  • H1: De hoofdtitel van een pagina
  • H2: De aanduiding voor een alinea op een pagina
  • H3: Sub onderwerpen van een alinea
  • H4: Diepere sub onderwerpen onder een H3

Binnen de titels is er voor SEO een hiërarchie binnen de titels. Zo heeft de H1 een hoge waarde voor SEO, waar de H4 een lagere waarde heeft voor SEO.

Aanpassen van titels

De vormgeving van de titels kunnen worden aangepast binnen het CMS. Wij gebruiken in de meeste gevallen WordPress als systeem. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van de headings 1 t/m 3, gezien de waarde voor SEO. Echter, lopen de headings tot en met H6.

Heading tags fouten

Het is bij de optimalisatie van SEO belangrijk dat een bepaald zoekwoord niet te veel in de titels voorkomen. Dit omdat de zoekmachines steeds menselijker teksten crawlen. Het is als mens zijnde niet leuk om een bepaald zoekwoord te veel te lezen binnen een tekst. Ten slotte, leest dit niet fijn.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist