Betekenis van: Gravatar

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een Gravatar?

Gravatar staat voor Globally Recognized Avatar. In het Nederlands vertaald een avatar die wereldwijd wordt herkend. Dit is een dienst die ontwikkeld door Tom Preston-Werner. Sinds 2007 maakt het deel uit van het platform WordPress. Het is voor gebruikers heel nuttig omdat zij met Gravater niet voor elke website een nieuw profiel aan moeten schaffen. Voor de webmaster is Gravatar relevant omdat hij of zij gebruikersinformatie via een script kunnen laden.

Wat is een avatar?

Een avatar is een afbeelding die je identiteit zichtbaar maakt voor andere gebruikers. In avatar instellen werkt voor iedere account anders en je moet het meestal opnieuw instellen. Avatars worden overal ingesteld. bijBij een Gravatar hoef je dat niet te doen. Als je de avatar hebt ingesteld wordt het op groot aantal websits weergeven.

Waarom is een Gravatar handig om te gebruiken?

Als je een gebruiker bent die vaak blogs schrijft en reacties plaatst op contents, is een Gravatar nuttig om te hebben. Het zorgt ervoor dat je zichtbaarheid wordt verhoogd. Als je zelf wilt profiteren op bepaalde concepten kun je een universele avatar nemen zodat mensen kunnen zien dat de informatie afkomstig is van jou.

De voordelen van een Gravatar

Als je een Facebookaccount hebt kun je communiceren met andere gebruikers. Deze informatie wordt gekoppeld aan je profiel. Hiermee kun je een online bekendheid bouwen zonder persoonlijke informatie te delen met andere gebruikers. Als je wilt dat je gegevens zoals je e-mailadres privé blijven kun je een nieuwe e-mailadres aanmaken die je niet gebruikt voor andere zaken.

Hoe maak je zo een avatar aan op en wat heb je nodig?

Als je op jouw WordPress account hebt aangemaakt de Gravatar geconfigureerd zal het op alle WordPress websites te gebruiken zijn. In alle gevallen kun je gebruik maken van deze universele avatar.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist