Betekenis van: GPS

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Global Positioning System?

GPS staat voor Global Positioning System. Met Global positioning System kan je zien waar een ontvanger is zich bevindt. Deze systeem bestaat uit minimaal 24 satellieten die om de aarde draaien. Het systeem krijgt signalen door gestuurd waar een ontvanger zich precies plaats vindt.Global Positioning System werkt niet alleen met satellieten die in de ruimte zitten. De Global Positioning System werk ook met een aantal grondstations die diep in de grond zitten. Zij helpen satellieten met het vaststellen van locaties.

Satellieten

Het is heel erg spectaculair dat de satellieten van het systeem om de aarde cirkelen. Deze satellieten werken samen om de locatie van de ontvanger te bepalen. Het zijn er in totaal 24 stukken satellieten.  De satellieten zijn maar liefst 20 kilometer hoog in de lucht. De satellieten bewegen met zeer hoge snelheid om de aarde heen. Elke twaalf uur hebben ze een heel rondje gemaakt om de aarde. Door de hoeveelheid satellieten en de snelheid waarmee ze rondjes maken om de aarde is elke land bereikbaar. Op elke plaats komen er minimaal 4 satellieten in beeld.

Waar kan je GPS voor gebruiken?

Je kan een Global Positioning System voor verschillende doeleindes gebruiken. Je kan wereldwijd bepalen waar je je bevindt. Daarom is deze systeem heel erg handig want je kan hierdoor niet verdwaald raken. Als je weet waar je bent kan je ook je positie op de kaart zien. Op deze manier kan je zien waar je bent en welke kant je op moet. Als je weet waar je bestemming is kan GPS je richting aangeven om je bestemming te bereiken. Deze functie wordt veel gebruikt door verkeer gebruikers. De meest bekende navigatie apparaat heet TomTom. Tegenwoordig zijn er ook navigatie apps zoals Google Maps. Deze app wordt nu veel gebruikt voor navigeren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist