Betekenis van: Google Shopping

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Shopping is een van de internetdiensten die Google aanbiedt. Shopping is een aparte selectie van de Google zoekmachine. Hier worden alleen producten getoond. Retailers en winkels kunnen advertenties inkopen om producten te tonen in deze zoekresultaten.

De resultaten binnen Google Shopping worden net als bij Google Search getoond op basis van relevantie. Google gebruikt bepaalde gegevens uit advertenties om deze relevantie te bepalen. Zelf kun je deze volgorde ook aanpassen door te sorteren of te filteren. Je kunt filteren op prijs, product categorieen merk.

google shopping

Google Shopping Campagnes

Google shopping bestaat uit twee platformen, namelijk Google Ads en Google Merchant Center. Als je een campagne wilt bouwen dan heb je ook een website nodig. De producten op je website kun je namelijk exporteren als een productfeed naar Google Merchant Center. Daar worden vervolgens gegevens en de structuur gecontroleerd. Als de gegevens goed zijn, dan worden producten goedgekeurd en vanuit dit platform gecommuniceerd naar Google Ads. Vervolgens kun je binnen Google ads een Shopping campagne maken of een Performance Max campagne. Wanneer je gebruik maakt van Google Shopping kun je jouw producten laten weergeven in de shopping zoekresultaten van Google.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist