Betekenis van: Google Play Store

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Play Store, ook wel Google Play, is een app waarbij andere applicaties kunnen worden gedownload op mobiele telefoons en desktops. Dit kan op apparaten die Android gebruiken. Google Play Store is de tegenhanger van de bekende App Store van Apple. Voor het gebruik van de Play Store dient een gebruiker een Google Account te hebben aangemaakt. Hierbij worden e-mail adressen opgegeven worden.

Soorten Apps op Google Playstore

Er zijn verschillende soorten apps te vinden binnen de Google Play Store. Zo zijn er zowel gratis als betaalde applicaties te vinden. Betaalde apps moeten worden betaald met een Google portemonnee. Daarnaast, zijn er erg veel gratis apps te vinden. Echter, kunnen deze apps vaak door betaling een upgrade krijgen.

Doormiddel van verschillende filters kan er worden gesorteerd op betaalde apps of gratis apps. Bovendien, kan er ook worden gefilterd op apps die games zijn of overige apps.

Betaalde apps binnen Google Play Store moeten 30% van de aanschafprijs afstaan aan de carriers en betaal bedrijven op de applicatie. Google zelf neemt geen percentage van het totaal bedrag.

Doelgroepen voor Google Play

Google Play kent twee soorten doelgroepen voor de applicatie. Zo hebben zij eindgebruikers van aangeboden apps als doelgroep. Echter, zijn ook app ontwikkelaars een doelgroep.

  • Eindgebruikers
    Dit zijn alle gebruikers van de apps die worden gedownload vanuit de Play Store.
  • Ontwikkelaars
    Dit zijn de developers die de apps bedenken en maken. Zij kunnen applicaties aanbieden op het platform. Een ontwikkelaar moet eerst de terms of use van Google accepteren en naleven voordat hij de app mag aanbieden.

Ontwikkelingen

Google is een bedrijf dat steeds weer ontwikkeld. Zo ook voor de Play Store. Destijds, tijdens de overgang van Android Market naar Google Play voegde het bedrijf verschillende functies samen. Zo voegde het de volgende diensten samen: Google Play, Google Play Books, Google Play Music en Google Play Films.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist