Betekenis van: Google Merchant

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Merchant is een applicatie die gratis wordt aangeboden door Google. Binnen de tool wordt informatie verwerkt van producten op je website. Denk hierbij bijvoorbeeld aan algemene informatie, voorraad en prijzen. In feite kun je het hele assortiment van je website uploaden in Google Merchant. Het geheel van deze informatie noemen we een product feed.

Het doel van de tool is om producten van verschillende websites inzichtelijk te maken voor zoekers. Net als andere manieren van zoeken via Google. Geeft Google altijd prioriteit aan resultaten die relevant zijn voor de gebruikers van Google. Het is daarom zeer belangrijk om er voor te zorgen dat de informatie in Google Merchant zo goed en actueel mogelijk is.

De grootste voordelen van Google Merchant Center zijn:

  • Meer verkopen met je webshop.
  • Meer klanten bereiken via Google Shopping, Youtube en Web.
  • Inzicht krijgen in prestaties van je producten en je bedrijf.

Waarom Google Merchant belangrijk is

Als je een mooie webshop hebt, dan is het zeer belangrijk dat deze ook verkoopt. Door Google Shopping te gebruiken kun je extra klanten vinden die je normaal niet eens zou bereiken. Super handig dus! Google heeft een mega bereik. Daarom is het erg lonend om gebruik te maken van deze gratis service van Google. Om gebruik te maken van Google Shopping is het vereist om je producten door middel van een productfeed te uploaden in Google Merchant.

Via Google Merchant ben je ten alle tijden zelf in controle over de informatie die je aanbiedt. Bovendien krijg je verschillende statistieken en rapportages. Doordat Google veel gegevens vrijgeeft kun je een duidelijke strategie maken. Aan de hand van de gegevens die Google geeft. Kun je bijvoorbeeld een strategie maken op basis van prijs, verzendkosten of reviews. Des te beter je plan van aanpak is, des te vaker je zult verschijnen boven je concurrenten. En vaker vertoont worden betekent uiteindelijk meer omzet.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist