Betekenis van: Google Afbeeldingen

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Afbeeldingen is een onderdeel van de zoekmachine waarin je specifiek op zoek kunt gaan naar afbeeldingen. Ook hier worden de resultaten getoond op relevantie. Wanneer je zoekt naar een woord, dan toont Google een lijst met relevante afbeeldingen en de bron. Zodra je op de afbeelding klikt, dan ga je naar de website waar de afbeelding vandaan komt.

Google en Auteursrecht

Het beeldmateriaal dat de zoekmachine toont, echter zit er op de beelden die Google toont in de meeste gevallen wel auteursrecht. Dat betekent dat beelden niet zomaar mogen worden gebruikt voor commerciële doeleinden. Doe je dat wel? Dan kun je hier voor worden gestraft. Het is daarom beter om rechtenvrije afbeeldingen te gebruiken als bedrijf. Die kun je vinden door bij afbeeldingen te klikken op tools, en vervolgens de licentie commercieel te selecteren onder gebruiksrechten.

google afbeeldingen

Visueel zoeken

In de meeste gevallen worden afbeeldingen gezocht op basis van zoekwoorden. Maar je kunt in Google Afbeeldingen ook zoeken door middel van beeld. Bijvoorbeeld om een beroemd persoon of product op te zoeken. Om op basis van beeld te zoeken, dien je een afbeelding te selecteren en in de zoekbalk te slepen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist