Betekenis van: Google Adsense

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Adsense is een programma van Google waarop uitgevers en website eigenaren inkomsten genereren met hun content. Op basis van bezoekers en de content koppelt Google bepaalde advertenties aan een website. Daarbij is relevantie uiterst belangrijk. Deze advertenties worden ingekocht in Google Ads door adverteerders. Vervolgens deelt Google de inkomsten uit de advertenties met de uitgever/eigenaar van de website. Zo is Adsense voor uitgevers en voor Google een mooi verdienmodel.

De relevantie van de advertenties wordt afgestemd met de content en de landingspagina waarop ze verschijnen. Daarnaast heeft Google toegang tot heel veel data en informatie over bezoekers. Zo kan Google heel goed de relevantie bepalen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist