Betekenis van: Google Ad Grants

« Terug naar Marketing Begrippen

Google Ad Grants is een programma waarmee Google goede doelen en non-profit organisaties helpt om advertenties in te zetten. Als een organisatie hiervoor in aanmerking komt dan kent Google Ads de organisatie een budget toe van maximaal 10.000 dollar per maand. Het doel van dit budget en ook de reden dat Google dit doet is om ervoor te zorgen dat non-profits hun bereik kunnen vergroten. Maar ook zodat ze donateurs kunnen werven en vrijwilligers kunnen vinden om hun missie te bereiken. Er zijn wel verschillende eisen waar een organisatie aan moet voldoen om gebruik te kunnen maken van dit budget.

Eisen voor Google Ad Grants

Google heeft verschillende eisen waar een bedrijf aan moet voldoen voor Ad Grants. Die eisen verschillen per land. De eisen/voorwaarden om het deel te nemen aan Google Ad Grants in Nederland zijn:

  • Het bedrijf/de organisatie moet in Nederland zijn.
  • De organisatie moet zijn aangesloten bij TechSoup Nederland.
  • De website van de organisatie moet voldoen aan de beleidseisen van Google.
  • Je moet akkoord gaan met de voorwaarden van Google voor Non-profitorganisaties.
  • Het bedrijf moet een stichting, vereniging of kerkelijke organisatie zijn.
  • De kwaliteitsscore van ieder zoekwoord moet ten minste 3 zijn.
  • Geotargeting is verplicht.
  • Dit CTR (doorklikratio) moet 5% of hoger zijn.
  • De maximale CPC (kosten per klik) is 2 dollar (tenzij de biedstrategie conversies maximaliseren, doel-cpa of doel roas is).
  • Elke campagne moet uit minimaal 2 advertentiegroepen bestaan met minimaal 2 advertenties per advertentiegroep.

Verder is het nog goed om te weten dat niet Ad Grant adverteerders ten allen tijde voorrang hebben in de Google Ads veiling.

Google Ad Grant aanvragen

Zodra je voldoet aan bovenstaande eisen dan kun je een aanvraag indienen bij Google Ad Grants. Na je goedkeuring kun je beginnen met adverteren op het advertentieplatform van Google Ads. Hou er wel rekening mee dat als je begint met het maken van advertenties. Je het volledige budget elke maand moet opmaken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist