Betekenis van: Ghostwriter

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een ghostwriter?

Een ghostwriter is een auteur die een tekst schrijft maar niet bij bekend staat dat hij of zij de artikel heeft geschreven. Het artikel wordt gepubliceerd zonder dat er vermeld wordt wie de auteur van de tekst is. Het kan ook dat de auteur een andere naam vermeld. Als er bij een artikel of een blog niet kan niet zien wie de auteur is, dan is de auteur een ghostwriter. Ieder persoon is instaat om een ghostwriter te worden. Het is wel van belang dat de kwaliteit van je teksten of content hoog is. Soms krijgen ghostwriters meer aandacht dan auteurs die wel hun naam bekennen bij een artikel. Dat maakt hun mysterieus.

Waarom moet je ghostwriter huren?

Een auteur die niet de tijd heeft of de kwaliteiten heeft huurt meestal een ghostwriter. Een ghostwriter wordt door heel veel auteurs en organisatie gebruikt. Dit soort type schrijvers worden niet alleen gebruikt voor een artikel maar ook voor sociale media posts. Heel veel mensen hebben goede fantasieën en ideeën maar kunnen het niet goed uitwerken in een tekst. Op dit soort momenten kunnen ghostwriters goed van pas komen.

Voordelen

Het voordeel van ghostwriters is dat je je tekst op tijd binnenkrijgt. Wanneer je een schrijver inhuurt weetje zeker dat je je tekst binnenkrijgt op de afgesproken datum. Daarnaast kost het een auteur weinig tijd. Als teksten schrijven niet jouw sterkste punt is dan kan je het aan een ander overlaten. Op deze manier kan je je focussen op de dingen waar je wel goed in bent.

Nadelen

Een persoon hebben die voor je teksten schrijft is natuurlijk heel fijn, maar het heeft ook zijn nadelen. Ghostwriters zijn heel erg duur om te huren. Je betaalt een schrijver op basis van het aantal woorden. Daarnaast heeft een andere schrijver een andere manier van schrijven of denken. Hierdoor zal de tekst niet klinken op hoe jij in gedachten zou hebben gehad.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist