Betekenis van: Gesponsorde zoekresultaten

« Terug naar Marketing Begrippen

Gesponsorde zoekresultaten zijn betaalde zoekresultaten. Hierdoor kan je met geld hoger in zoekresultaten komen.

Wat zijn gesponsorde zoekresultaten?

Binnen in Google heb je zoekresultaten. Die worden vertoond in een Search Enginge Results Page (SERP). De zoekresultaten worden vertoond op basis van relevantie. Dit kan organisch gebeuren. Doormiddel van het optimaliseren van je webpagina’s. En door kwalitatieve content te leveren. Maar je kan ook geld besteden aan advertenties. Hierdoor plaats je zelf hoger binnen een zoekresultaat. Dit zijn dan gesponsorde zoekresultaten

gesponsorde zoekresultaten

Gesponsorde zoekresultaten een korte termijn investering

Search Engine Advertising of te wel SEA. Het is wel een investering. Maar iets adverteren dat geen waarde heeft werkt amper. Dus je product of dienst is al een advertentie op zichzelf. Zorg dat dit eerst sterk staat. Want het je wilt je budget optimaal gebruiken. Dat kan je ook doen door je campagnes te optimaliseren. Waardoor je minder kosten betaalt voor meer resultaat.

Een advertentie brengt snel resultaat. Google laat vaak eerst vier gesponsorde zoekresultaten zien. Daarna komen pas niet betaalde zoekresultaten. Maar er staat wel aangegeven dat het gaat om een advertentie. Vroeger was dit niet zo. Hierdoor kunnen mensen wellicht wantrouw door krijgen. Op langer termijn wil je meer naar organisch hoger komen.

Gouden combinatie

SEA en SEO kan je zien als organisatie. Allebei hebben zij een andere functie. Maar het doel is voor beide hetzelfde. En dat is om de zichtbaarheid van merk, website, bedrijf te verhogen. Om uiteindelijk er verkoop uit te halen.

Dus in de praktijk maken veel marketing experts gebruik van beide. Dat kunnen zij doen door te kijken wat advertentie nodig heeft. Dat kan dan een tijdelijke actie zijn. Dan ligt een gesponsorde zoekresultaat meer voor de hand. Een goede campagne brengt veel resultaat. Dit proces kan je laten uitbesteden door een SEA specialist. Uiteindelijk is zoekmachine optimalisatie duurzaam.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist