Betekenis van: Gesponsorde link

« Terug naar Marketing Begrippen

Een gesponsorde link is een link met een koppeling naar een URL die wordt aangeboden door een adverteerder. In de meeste gevallen zijn dit links naar een diensten pagina of productpagina. Het doel ervan is de verkoop van deze dienst of het product. Bovendien, kan er worden aangespoord op een bepaalde actie. Een veelvoorkomende vorm van adverteren op deze manier is zoekmachine adverteren binnen Google Ads. Een gesponsorde link wordt dan in de zoekresultaten getoond.

Uitleg van gesponsorde links

Wanneer je een zoekopdracht doet binnen een zoekmachine als Google zijn de bovenste 3 a 4 links gesponsord. De gesponsorde link is betaald door een adverteerder die op een bepaald zoekwoord gevonden wil worden. Het is lastig om te zien of een link in Google wel of niet is gesponsord. Zodoende, zien gebruikers minder snel dat het om een advertentie gaat. Dit zien gebruikers wel bij banners.

Soorten sponsored links

Er zijn een tweetal verschillende gesponsorde links. Zo kan het een advertentie zijn binnen de zoekresultaten of koppelingen op andere websites die verwijzen naar de website van een adverteerder.

 1. Zoekmachine
  Dit wordt ook wel aangeduid als SEO. Dit staat voor Search Engine Advertising en betekent adverteren op zoekmachines. Boven alle organische zoekresultaten komen de gesponsorde resultaten te staan. Dit zijn er vaak 3 a 4. Op basis van een veiling worden deze gesponsorde links op hoogte geplaatst.
 2. Website
  Ook zijn er gesponsorde links op externe websites. Zo kan er worden geadverteerd op een groot blog die linkt naar jouw productpagina. Dit is een veelvoorkomende variant. Bijvoorbeeld het toevoegen van een sponsored links binnen sponsored content. Echter, is het niet toegestaan dergelijke koppelingen in organische resultaten te verwerken.

SEO voordelen van een gesponsorde link

Binnen een SEO strategie is het gebruik van gesponsorde links in de vorm van backlinks erg belangrijk. Ten eerste, is het linken naar je website vanaf relevante websites goed voor je DA. Bovendien, wordt je website beter gevonden. Ten slotte, kun je daadwerkelijke bezoekers krijgen uit dit soort links.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
  Even bellen met Kevin?

  Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

  Online-marketing-specialist