Betekenis van: Gesponsorde content

« Terug naar Marketing Begrippen

Gesponsorde content zijn uitingen via een externe partij. Dit heeft betrekking tot een vorm van adverteren.

Wat is gesponsorde content?

Partijen willen graag meer klanten. Daarom richten zij vooral op zichtbaarheid. En de groei van hun naamsbekendheid. Dat kunnen zij doen via hun eigen owned media. Dit zijn kanalen die zij beheren. Paar vormen van owned media:

  • Bedrijfspagina op social media
  • Nieuwsbrief
  • Eigen website
  • Een blog

Deze kanalen kunnen gebruikt worden voor sponsoring. Hierbij betaalt een partij geld aan een aanbieder. Daarvoor plaatst de aanbieder content op hun owned media. De uitingen worden in overleg bepaald. Want de partij wil een bepaald beeld creëren. En de aanbieder wil zijn imago niet schaden.

Backlinks verkrijgen

Stel je bent een fabrikant van schoenbescherming. Dan zal je kunnen samenwerken met een schoenwinkel. Eenmaal bij de gesponsorde content kan je fabrikant genoemd worden. En daarbij een koppeling naar je website. Of overige kanalen. Maar volgens de Google richtlijnen is dit niet toegestaan. Toch kan het een effect hebben op je vindbaarheid in zoekmachines.

gesponsorde content

Advertentie een vorm van gesponsorde content

Een advertentie maakt de adverteerder zelf. Vaak worden deze geplaats op andere kanalen. Hierin bevinden zich hun doelgroep. Of is er een grote stroom aan bezoekers. Zo kan je binnen een zoekresultaat van Google een advertentie plaatsen. Hierdoor kom je hoger in de posities. Of plaats je een banner in Facebook.

Je betaalt wel voor de advertenties. Er is echter niet direct contact. Dat heb je wel bij gesponsorde content.

Crowdfunding sponsored content

Op social media heb je veel aanbieders van content. Een is groter dan de ander. Op Youtube zijn er kanalen die tientallen miljoenen views hebben. Hiervoor worden zij vergoed door Youtube. Kijkers kunnen bedragen geven als bedankje voor de content. Dat kan persoonlijk zijn. Maar er is veel andere platformen mogelijk om dit openlijk te doen. Zoals Twitch of patreon.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist