Betekenis van: Geo-fencing

« Terug naar Marketing Begrippen

Geo-fencing is het markeren van een geografisch gebied, en deze afbakenen, met behulp van een virtuele grens. Dit komt voor op allerlei geavanceerde apparaten. Er is sprake van een Geo-fence als er een virtueel gebied wordt gemaakt voor een offline locatie. Binnen je mobiele telefoon kun je bijvoorbeeld onzichtbare grenzen instellen rondom de locatie ervan. Geo-fencing is mogelijk met een combinatie van hardware en softwaren. Zo wordt er gebruik gemaakt van een gps-chip én software systemen.

Geo-fencing toepassen

Geo-fencing kan worden toegepast op een zeer brede manier. Het is een bekende vorm van technologie wanneer het gaat om Smart home. Wanneer alle personen binnen een huishouden het gebied dat vooraf is ingesteld hebben verlaten, gaat de verwarming bijvoorbeeld lager. Ook zou het alarm op dat moment kunnen worden ingeschakeld of zouden de lampen uit kunnen gaan. Op het moment dat iemand uit het huishouden binnen de virtuele grens komt, zullen deze systemen direct weer aanspringen.

Voordeel van Geo-fencing

Het grote voordeel van deze vorm van technologie is het gemak. Na het instellen van de grens hoeft er verder niet meer worden omgekeken naar het aan- of uitzetten van de verwarming, lampen, alarmen en dergelijke. Ten opzichte van lamp timers is het ook een voordeel. Deze timers werken namelijk met schema’s, echter kan een schema voor een persoon per dag verschillen. Echter, geven sensoren en stemassistenten meer controle over je huis en de systemen daarin.

Marketing mogelijkheden

Een groot voordeel van de technologie is dat bedrijven dit ook kunnen inzetten voor locatie marketing. Zo kan er een gebied rondom een winkel worden gemaakt om dit als conversie te benoemen. Wanneer een bezoeker het gebied betreed wordt dit als een conversie gemeten. Deze gebieden worden geofences genoemd. Bij actieve geo-fencing benader je gebruikers met notificaties binnen de locaties. Bij de passieve vorm track je alleen de data die wordt verzameld.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist