Betekenis van: Gebruikersintentie

« Terug naar Marketing Begrippen

Gebruikersintentie beschrijft de reden van een zoekende partij. Dit kan divers zijn. Dus zal je erachter moeten komen wat het is. Omdat je zo op de behoefte in kan spelen. Dit kan je dan als basis van je online strategie te gebruiken.

Wat is gebruikersintentie?

Mensen doen dingen met een intentie. Je kan zoeken op ‘online marketing consultant’. Wat wil je hier mee bereiken. Wil je simpelweg de betekenis weten. Of ben op zoek naar een online marketing consultant. Hierop kunnen aanbieders hun content op aanpassen. Dit heeft betrekking op de customer journey. Omdat je voor een aankoop juiste content pusht. Om zo de kans groter te maken op verkoop. De diverse gebruikersintentie op een zoekmachine zijn:

  • Informatie

Iemand is opzoek naar informatie over wat een online marketing consultant is. Hier is het niet duidelijk dat het gaat om een aankoopbehoefte. Toch wil je hier inhoudelijk antwoordt op kunnen geven. Als dit relevant en inhoudelijk sterk is zal Google dit opmerken. En het wellicht gebruiken voor een zoekresultaat

  • Navigatie

Iemand is wat specifieker aan het zoeken. Zo veranderd de zoekopdracht naar ‘online marketing consultant’. Maar vooralsnog is er niet echt een commerciële intentie. Het wijst wel in de richting van interesse in aankoop.

  • Transactie

De zoekopdracht is nu zeer specifiek. De zoekopdracht is ‘online marketing consultant huren’. Nu is de gebruikersintentie duidelijk op aankoop.

Gebruikersintentie als strategie voor een hogere ranking

Google wil de beste resultaten voor gebruikers. Het is een platform waar er aanbod en vraag samen komt. Daarom zoekt Google naar relevante content. Dit doormiddel van crawlers die indexeren. Dit is het proces waar relevante content gelinkt wordt aan een zoekresultaat. Hierdoor is de kans groter dat je op een zoekresultaat een hoge positie krijgt. Waardoor je sneller gevonden zal worden.

Hoe speel je in op de intentie?

Maak gebruik van vraag gestuurde marketing. Dus analyseer wat je doelgroep vooral zoekt. En probeer hier het beste antwoord op te geven. Google analytics kan je daar veel inzicht ingeven. Gebruikt het dus zeker.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist