Betekenis van: Garantie

« Terug naar Marketing Begrippen

Garantie staat voor het recht dat je hebt op een goed product bij de aankoop hiervan. Bij de aankoop van een product heb je altijd wettelijke garantie. Bovendien, zijn er ook fabrieks- en verkopers garanties. Bovendien, kunnen garanties worden bijgekocht door de consument.

Wat is garantie?

Elke consument heeft dus recht op een goed product. Wanner dit niet het geval is, heb je recht op gratis reparatie, een nieuw product of geld terug. Echter, is er geen termijn voor garanties in Nederland. Elk product heeft namelijk een afzonderlijke leeftijd.

Garantie geldt niet wanneer een product door toedoen van de consument kapot is gegaan. Zodoende, heeft de consument dan geen recht op de teruggave, reparatie of een ander product. Daarnaast, is een versleten product door veel gebruik ook geen garantie waardig.

Wanneer is een product goed?

Een product wordt als ‘goed’ bestempeld als deze voor enige tijd gebruikt kan worden zonder dat deze problemen heeft. De levensduur van een product hangt echter af van het soort product. Zo heeft een koelkast ene langere levensduur dan een speelgoed vlieger. Bovendien heeft product met veel korting ook garantie.

Het bepalen van de kwaliteit van een product hangt af van:

  • De prijs
  • Het merk
  • De verschafte productinformatie
  • Is het product al eerder gebruikt?

Wanneer is garantie van toepassing?

Garantie is van toepassing wanneer het volgende voorkomt:

  • Het is niet compleet
  • Het is beschadigd
  • Het is kapot of werkt niet goed
  • De beloofde functionaliteit is anders

Fabrieksgarantie of verkopersgarantie

Dit zijn beide aanvullende garanties op de wettelijke. Dit geldt voor een bepaalde tijd. Denk aan een jaar. Wanneer een product binnen dit jaar al kapot gaat heeft u dus ook garantie. Binnen het garantiebewijs staat omschreven wanneer dit van toepassing is op uw gekochte product. Echter, is het wel belangrijk te weten dat de verkoper met een oplossing moet komen en niet de fabriek. Goed om op te letten dus!

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist