Betekenis van: Funshopping

« Terug naar Marketing Begrippen

Funshopping is shoppen zonder een doel en gedachte. Het shoppen en rondlopen is wat belangrijk is.

Wat is funshopping?

Als je een centrum binnenloopt zie je veel winkels. Met allerlei kleuren. Muziek en veel versieringen. Dit allemaal om een leuke sfeer te creëren. Je loopt rond en geniet al alleen van de hele sfeer. Daarnaast doe je een aankoopje daar. En een aankoopje hier. Het idee van shoppen zelf is al goed. Je bent niet gekomen met specifiek product dat je wilt kopen. Dat is wat funshopping is.

Funshoppingen voor winkels

Je ziet tegenwoordig al best leegstaande winkels. Dit omdat retailmarkt al een tijd aan het veranderen is. Over vijf jaar is rond de 40% van alle kleding aankopen online. Vandaar dat er meer gedaan moet worden aan winkels.

Je kan een centrum inrichten met zowel grote en kleine winkels. Met een verrassend assortiment. En daarbij aanvullende diensten. Zoals een restaurant, lounge, bioscoop etc. Bij funshoppen moet de focus vooral liggen op stimulans. Enkele voorbeelden van stimulansen:

  • Specifieke looproute

Hier kan je dan meest verrassend producten vooraan plaatsen. Of juist het gemakkelijk maken om van afdeling naar afdeling te gaan.

  • Visuele voorbeelden

Je kan hierin heel creatief zijn. Zo kan je meerdere paspoppen plaatsen. Of hang je kleding op aan een muur. Denk hierbij ook aan het interieur. Misschien gebruik je wel bruine stenen als muur. Of ga je voor een volledig zwart design met mode show lampen.

  • Narrow marketing

Dit zijn schermen met bepaalde inhoud. Dit kan je gebruiken om informatie te vertonen. Of juist een sfeerbeeld te plaatsen.

Online winkelen

Hierbij ben je niet echt fysiek aanwezig. Daarnaast de mensen om je heen zijn er niet. Dus is het doorgaans een individuele bezigheid. Daarnaast kan je niet direct met een volle tas naar huis. Vandaar webshops gebruiken van wisselende acties:

  • Acties
  • Dagaanbiedingen
  • Kortingen

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist