Betekenis van: Funnel

« Terug naar Marketing Begrippen

Een funnel is een denkbeeldige trechter binnen een website. Zo worden binnen deze trechter bezoekers van leads naar klanten geleid. Binnen de trechter worden bezoekers middels verschillende contactmomenten naar een conversie gestuurd. Echter is het zo dat hoe verder zij op weg zijn naar deze conversie, des te verder zij in de trechter zitten.

Inzetten van een funnel

Een funnel is erg belangrijk in kaart te brengen om de bezoeker tot een klant te maken. Zo kun je een funnel specificeren naar de soort bezoeker. Bovendien, kan een funnel er heel anders uitzien per soort conversie. Echter, heeft een funnel altijd een aantal vaste onderdelen:

 1. Awareness
  Binnen deze fase wordt de aandacht van de bezoeker getrokken. HIer is het belangrijk om bezoekers te verzamelen.
 2. Consideration
  Dit is de fase waar een bezoeker twijfelt over het aanschaffen van een product of dienst. In deze fase is het belangrijk leads te verzamelen.
 3. Decision
  Dit is de fase waarbij de keuze tot conversie wordt vermaakt. Het belang ligt hier dan ook bij het verhogen van verkopen.
 4. Retention
  Klanten hebben de aankoop hier al gedaan. Het is belangrijk om deze klanten tevereden te houden.
 5. Loyalty
  De huidige klanten kunnen worden omgezet in ambassadeurs. Deze fase is minstens zo belangrijk als de andere fases.

Het belang van een funnel

Een funnel is onmisbaar binenn een website, en zeker bij een webshop. Wil je e-mails verzamelen, een product verkopen of een dienst aanbieden? Bij elk soort conversie is het het gebruiken van een funnel belangrijk. Het steeds weer optimaliseren van de funnel speelt een grote rol bij het succes ervan.

Funnel verbeteren

Wanneer een funnel goed is opgezet, wordt al snel duidelijk in welke fases van deze trechter verbeteringen dienen plaats te vinden. Zo kun je zien wat er verbeterd kan worden. Het doel is duidelijk; conversies behalen. Ten slotte, kun je door de funnel ta analyseren dit proces verbeteren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist