Betekenis van: Front-End

« Terug naar Marketing Begrippen

Een Front-End is het zichtbare deel dat een website heeft. Dit betekent dat het alle onderdelen zijn van een website die de bezoeker kan zien. De onderdelen die de bezoeker niet zien noemen we de back-end van de website. Andere termen voor dit begrip zijn ‘interface’ of ‘gebruikersinterface’. Alle onderdelen die de bezoeker ziet worden aangepast in de back-end van een website. Daar wordt onder andere bepaald wat en waar er komt te staan, en hoe dit er uit ziet. Het is dan ook belangrijk dat beide onderdelen van een website goed met elkaar functioneren.

Wat is een Front-End?

De Front-End is het zichtbare gedeelte van een online website. Het is een deel van de website ijsberg. Elke knop, afbeelding, tekst en hyperlink heeft tientalle regels aan code die ervoor zorgen dat wat je ziet, ook werkt. De Front-End is een belangrijk onderdeel van de website. Het is namelijk alles bepalend over de acties die een bezoeker op de website doet. Zo is een aantrekkelijke website die lijdt tot conversie iets wat veel waarde kan geven aan een bedrijf. Bovendien, maakt het tonen van de juiste content een Front-End overzichtelijk. Het verbeteren van dit proces noemen we conversie optimalisatie.

Samenhang met de back-end

Een website is er niet zomaar. In de back-end van een website wordt er bepaald welke onderdelen er aan de voorkant zichtbaar zijn. Met een responsive design kunnen er ook onderdelen worden getoond per apparaat. Dit is van groot belang, elk apparaat heeft namelijk zijn eigen gebruikers en functionaliteiten. Bovendien, verschillen de schermformaten vrij snel van elkaar.

Hoe maak je een goede Front-End?

Een goede front-end maken is lastig. Echter, zijn er een aantal regels die de basis van een goede website kunnen bepalen. Zo heb je de volgende regels:

  • De website dient duidelijk te zijn voor elk apparaat
  • Overzicht is een belangrijk onderdeel. Ook crawlers moeten hun weg in de website kunnen vinden.
  • Een ontwerp dat herkenbaar is is van belang. Bijvoorbeeld de huisstijl van het bedrijf.

Het kan veel tijd in beslag nemen om een sterke Front-End te bouwen. Echter, met de juiste kennis is dit al snel gemakkelijk toe te passen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist