Fotoshoppen

Online Marketing Begrippen

Betekenis van: Fotoshoppen

« Terug naar Marketing Begrippen

Fotoshoppen is het editten van online beeldmateriaal. Dit betreft vaak afbeeldingen. Het wordt bewerkt met een computerprogramma, zoals Adobe Photoshop. Van dit programma is het woord dan ook afgeleid.

Wat is Fotoshoppen?

Het bewerken van foto’s kan om vele redenen. Het wordt gebruikt om bijvoorbeeld afbeeldingen aantrekkelijker te maken. Maar ook wordt het veel gebruikt om een elementen te verwijderen, of juist toe te voegen. Bovendien, kun je met fotoshoppen elementen veranderen of verhullen.

Inzetten van fotoshop

Fotoshop is iets dat alledaags wordt gebruikt. Zo wordt het veel voor het plezier gebruikt, om bijvoorbeeld memes te maken om te verspreiden. Maar ook wordt het gebruikt door fotografen om foto’s te verbeteren, of door bedrijven om content te ontwikkelen voor sociale media.

Hoe werkt het?

Fotoshoppen kan in veel soorten programma’s. Het is in de eerste instantie handig om een programma als Photoshop aan te schaffen. Echter, zijn er ook tientallen andere programma’s waar je afbeeldingen in kunt bewerken. Zo heb je Pixlr, Gimp en Affinity Photo. Veel informatie omtrent de toepassing van deze programma’s worden online uitgelegd, of door de programma’s zelf. Oefening baart dan ook kunst in deze programma’s.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Recente Blogs

    Laten we kennismaken

    Bent u benieuwd geworden? Laten we kennismaken! Dan kunnen we u nog beter adviseren en starten met het vormgeven van uw marketingstrategie.

    Afspraak maken?
    Ga naar de bovenkant