Betekenis van: Forum

« Terug naar Marketing Begrippen

Een forum is een online plek of medium waar vragen, ideeën en inzichten gedeeld kunnen worden. Dit kan over elk onderwerp worden gemaakt. Forum betekent letterlijk ‘markt’, ook wel plaats waar recht wordt gesproken. Dit refereert dus direct aan wat een forum tegenwoordig online inhoudt.

Soorten forums

Er zijn twee soorten forums. Zo heb je een expertforum en een internetforum. Een expertforum is een platform waar deskundige personen samenkomen om een discussie te voeren, dit gebeurt dan ook met toeschouwers. Een internetforum is een soort online community waarbij een ieder zijn mening kan geven en vraag kan stellen over het betreffende onderwerp.

Uitleg van een internetforum

Internetforums zijn er in grote getallen. Er zijn continue allerlei discussies over onderwerpen op online forums. Deze onderwerpen noemen we ook wel topics of threads. Sommige forums zijn dusdanig groot dat deze onderliggende categorieën bevatten, de subforums. Binnen een internetforum kunnen bezoekers zich registreren en een mening geven of eigen discussie starten.

In vele van deze forums worden vaak regels betreft taalgebruik en dergelijke toegepast. Soms zijn hier zelfs beheerders voor aanwezig. Deze beheerders zijn er om de gebruikers te controleren. Bij het overtreden van de regels kunnen deze beheerders de gebruikers verwijderen van het forum.

Voordelen voor bedrijven

Binnen een forum worden veel onderwerpen aangekaart die te maken hebben met het onderwerp van een bedrijf. Zo is er veel voordeel te behalen voor een bedrijf als zij een forum starten. Zo zijn er de volgende voordelen:

  • Gebruikers kunnen elkaar helpen met problemen met een product of dienst.
  • Wanneer er een specifieke vraag wordt beantwoord door het bedrijf, kan iedereen deze teruglezen.
  • Er bestaat een goede community rondom het bedrijf, dit zijn echte ambassadeurs.
  • Door interne en externe linking door gebruikers kan het erg voordelig zijn voor de SEO ranking.

Een forum is dan ook een onderdeel van een website die vele bedrijven toepassen om hun service te verbreden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist