Betekenis van: Footer

« Terug naar Marketing Begrippen

Een footer is een onderdeel van een website die onderaan de website pagina staat. Deze is op alle pagina’s van een website te vinden, met vaak dezelfde inhoud. Vaak bevatten footers de contactinformatie van een website of belangrijke pagina’s. Bovendien, bevatten ze soms interactieve onderdelen zoals het inschrijven voor mailing.

Wat staat er in een footer?

Een footer kan veel informatie bevatten. Mede omdat een ieder vrij is te doen met een footer wat hij/zij wil is er veel mogelijk. Een standaard voorkomend onderdeel in de footer is de contact informatie van een bedrijf. Bovendien wordt de footer ook vaak gebruikt als plek voor de disclaimer of copyright melding. Daarnaast, zijn er websites die hun sitemap hier plaatsen, om zo de navigatie makkelijk te maken voor de bezoeker. Het is optioneel om interactieve onderdelen te plaatsen binnen dit website gedeelte. Zo kun je een aanmeld formulier plaatsen.

Naast het plaatsen van bovenstaand kun je ook HTML onderdelen plaatsen zoals een telefoonnummer of e-mailadres. Ook kun je verwijzen naar een andere pagina’s of sociale media kanalen.

Voordelen van een strakke footer

Een footer kan veel voordelen met zich meebrengen door de opties die het heeft. Het dient vaak als vangnet voor bezoekers wanneer zij een bepaalde pagina niet kunnen vinden. Zo heeft het de volgende voordelen:

  • Het kan sales genereren
  • Het geeft belangrijke informatie weer
  • Het dient als navigatie
  • Het kan zorgen voor een grote e-maillijst
  • Het kan je Google ranking verhogen

Verhoog je SEO

Niet alleen heeft het veel voordelen voor de website zelf, ook kan het goed zijn voor je SEO. Zo kan de ranking worden verbeterd met een goede structuur. Door de belangrijke SEO pagina’s in je footer te plaatsen geef je zoekmachines aan dat dit belangrijke pagina’s zijn. Door deze informatie kunnen crawlers de belangrijke pagina’s direct indexeren en doorspitten, wat voordelig kan zijn voor je ranking.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist