Betekenis van: Focus marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Focus marketing bestaat uit het targeten van specifieke promotionele activiteiten aan een gesegmenteerde doelgroep. Dit kan ook met een specifiek aanbod worden gedaan. Hierdoor kan marketing op een zeer specifieke manier worden ingezet. Bovendien, krijg je zo per campagne een duidelijk doel. Er zijn twee soorten uitgangspunten in focus marketing, de aanbieder of de afnemer.

Wat is Focus marketing?

Wanneer we kijken naar focus marketing vanuit een aanbieder of product wordt er een specifiek product gepromoot. Hierdoor kan er een heel duidelijke marketingstrategie worden gemaakt. Zodoende kan er worden bepaald welk imago het product moet meebrengen, welke voordelen het heeft en soortgelijke vragen. Niet alleen producten, ook hele websites of webshops kunnen als product worden vermarkt. Hiermee worden de onderscheidende factoren van het platform veelal gecommuniceerd.

Klantfocus marketing

Bij deze vorm van focus marketing wordt er gekeken naar de specieke behoeften en wensen van de doelgroep. Door dit goed in kaart te brengen kan er zeer gericht worden gekeken naar het probleem en dus ook de aan te bieden oplossing. Bij een zoekwoord onderzoek kan er zo worden gekeken naar waar consumenten het vaakst naar zoeken. Hier kan het aanbod op worden aangepast. Bovendien, kun je adverteren op de relevantste zoekwoorden.

Bij Focus marketing wordt meestal rekening gehouden met beide uitgangspunten om tot de beste strategie te komen. Zodoende, kunnen producten of diensten het beste aansluiten bij de doelgroep.

Voordelen

Deze vorm van marketing heeft verschillende voordelen. Mede door de specifieke doelgroep kan er namelijk ook specifiek worden geadverteerd. Zo zorg je ervoor dat de kosten per conversie laag blijven. Het aanbod sluit namelijk goed aan bij de doelgroep. Naast dit voordeel kom je er met deze vorm van marketing ook achter welke doelgroep het beste bij welk aanbod past. Zo kun je precieser te werk gaan en dan ook optimaliseren per doelgroep.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist