Betekenis van: Fixed Price

« Terug naar Marketing Begrippen

Fixed Price is een term voor producten of diensten die voor een vaste prijs worden verkocht. Hierbij is geen onderhandeling mogelijk. Een Fixed Price is iets dat soms door de verkoper zelf wordt ingesteld. Echter, kan het ook zo zijn dat er volgens regelgeving niet lager dan een bepaald bedrag mag worden verkocht.

Wat is een Fixed Price?

In een normale situatie in de markt wordt prijs bepaald door vraag en aanbod. Wanneer een koper bereid is een bepaalde prijs voor een product of dienst te betalen, wordt er een verkoop tot stand gebracht. Een goed voorbeeld hiervan is de supermarkt waar een prijs per product wordt gegeven en de consument beslist of hij/zij koopt. Een fixed price is een vele soorten markten niet toefestaan. Dit omdat veel markten werken met een vrije marktwerking. Echter, zijn er ook markten waar dit wel van toepassing is. De boekenhandel mag boeken bijvoorbeeld niet lager verkopen dan een bepaald bedrag, om zo de auteurs te beschermen en hun inkomsten niet te blokkeren.

Vaste prijzen binnen marketing

Vaste prijzen zijn binnen de marketing een veelvoorkomende manier van betalen. Zo kan een adverteerder een vast bedrag betalen om een maand lang een bannerpositie te bezetten op een website.

Voordelen van een fixed fee

Het werken met een fixed fee is voor beide partijen een voordeel. Wanneer er een vaste prijs wordt afgesproken weten beide partijen waar zij aan toe zijn. Bovendien, weet je ook wat het kan opleveren bij een fixed fee.

Een fixed fee heeft ook zo zijn nadelen. Bij vooral diensten kan het zo zijn dat een opdracht niet goed wordt ingeschat qua grootte. Wanneer dit gebeurt kan het zo zijn dat er veel meer uren worden gemaakt voor het bedrag dat is afgesproken dan gepland. Het is dan ook verstandig een goede inschatting te maken, wellicht wel per klant.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist