Betekenis van: Figma

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Figma?

Figma is een programma waarmee je designs kan maken. Deze programma heeft tools die handig zijn om een webdesign te maken. Met dit programma werk je online op een cloud aan je werkstuk. Dat maakt Figma gebruiksvriendelijk. Op deze manier raak je nooit je werkstuk kwijt. Omdat dit programma op een cloud werkt kan je overal aan je werkstuk werken. Mocht je je laptop niet bij je hebben kan je ook met een andere laptop gebruik maken van de programma. 

Wireframes

Als je een website wilt maken begin met het opzetten van wireframes. Hiermee ben je niet bezig met de vormgeving van je website. Met het maken van wireframes zorg je ervoor dat je website overzichtelijk uitziet. Wireframes helpen je website gebruiksvriendelijk maken. Met frames kun je zien hoe elke pagina er ongeveer eruit gaat zien. Door frames kan je feedback vragen en kun je gemakkelijk je design aanpassen.

Voordelen van Figma

Dit programma heeft meerdere voordelen. Een paar zijn al vernoemd. Zoals gezegd werkt dit programma met cloud. Met de cloud worden je design altijd opgeslagen. Je kan overal werken met deze programma. Daarnaast kan je makkelijk samenwerken met andere aan een project. Ook is Figma makkelijk te gebruiken. Deze tool laat duidelijk zien wat je kan doen met deze programma. Bij heel veel design programma’s moet je een ontwerp opslaan om het aan andere door te sturen. Bij Figma werkt dat anders. Met een simpele link kan je makkelijk je werkstuk delen met je collega’s of klanten. 

Browser-based

Als je samenwerkt met veel bedrijven dan is deze programma een zeer handig tool om te gebruiken. Omdat Figma browser-based is kan iedereen gebruik maken van Figma. Je kan de programma wel downloaden om het gebruik van de tools te optimaliseren, maar voor klanten is dat niet nodig.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist