Betekenis van: Feedmarketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Feedmarketing is er om de juiste bezoekers naar je website te genereren. Met feedmarketing wordt er automatisch een feed geupdate bijvoorbeeld een vergelijkingssite of ander platform. Bekende platformen in Nederland voor dit principe zijn:

 • Bol.com
 • Google Shopping
 • Marktplaats.nl

Binnen deze platformen wordt feedmarketing erg veel toegepast. Ook internationaal gebruiken zij veel van deze manier van verkoop. Denk hierbij aan Ebay of Amazon. Feedmarketing helpt je om een groot aantal gebruikers te bereiken. Dit kan ook op platformen als Facebook en Instagram.

Hoe gaat Feedmarketing in zijn werk?

Het is belangrijk om binnen je webshop een product feed te creëeren. Dit is een bestand dat kan worden geëxporteerd uit je webshop met alle informatie over deze producten. Denk hierbij aan afbeeldingen, prijzen en productbeschrijvingen.

Wanneer je een product feed hebt gemaakt kun je deze op een platform als bol.com weer importeren. Door de concurrentie die er is tussen jou producten en die van een ander kunnen bezoekers van de vergelijkingssite kiezen uit verschillende producten. Wanneer jij als beste uit de zoekopdracht komt kunnen zij jouw product via het platform aanschaffen. Hierna krijg jij uitbetaald vanuit het platform.

Waarom deze vorm van marketing inzetten?

Feedmarketing heeft een heleboel voordelen. Dit voor zowel zelfstandige als bedrijf. Zo zijn er de volgende voordelen:

 • Verhoog je omzet
  Het platform maakt reclame voor categorieën waarin jouw producten zich bevinden. Zo heb je al snel personen die je producten zien. Het bereik wordt zodoende al vergroot en mensen kunnen als snel naar je website.
 • Nieuwe doelgroep
  Elke vergelijkingssite heeft een ander soort doelgroep. Door hier actief te zijn trek je nieuwe doelgroepen aan die wellicht beter aansluiten bij jouw bedrijf en aangeboden product of dienst.
 • Automatisering
  Door de product feed en de slimme systemen van de vergelijkingssites is er na het implementeren vrij weinig te doen om omzet te genereren. Het bespaart enorm veel tijd, die je weer nuttig kunt besteden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist