Betekenis van: Feed

« Terug naar Marketing Begrippen

Een feed is een lijst met content waar mensen doorheen kunnen scrollen. De content staat in de meeste gevallen onder elkaar. De vormgeving ervan is per feed vergelijkbaar. Een feed kan bestaan uit nieuwsartikelen, vermeldingen, maar ook social media posts. Een feed kan overal op een pagina staan. Bij sociale media is dit veelal het hoofdonderdeel van het platform.

Voorbeelden van feeds

Feeds zijn er op verschillende manieren en met verschillende doeleinden, Zo heb je:

  • Een hoofdfeed op een home pagina (zoals op Facebook)
  • Een primaire feed op een zoekresultaten pagina
  • Een horizontale feed op een pagina
  • Een tekstfeed

Een feed kan ook responsief zijn. Dat betekent dat de vormgeving er op een mobiele telefoon anders uitziet dan op een desktop.

Adverteren in feeds

Adverteren in feeds is een veelgebruikte manier van marketing. Een bekende vorm hiervan is het adverteren op Facebook en Instagram posts. De advertenties zien er hetzelfde uit als de posts in de feed en staan hier dan ook tussen. Zo wek je aandacht van de gebruiker en probeer je ze aan te zetten tot een bepaalde actie.

Opbouw van een feed

In de social media wereld is de opbouw van een feed anders dan in op een nieuws website. Zo wordt er op bijvoorbeeld nu.nl een feed per categorie gebruikt die wordt weergegeven op de recente data. Binnen sociale media werkt dit anders. Op basis van welke vrienden je hebt op sociale media, welke pagina’s je leuk vindt en welke posts je eerder hebt geliked wordt er een feed voor je gemaakt. Dit wordt op basis van data gedaan, waarvan de sociale media denkt dat jij de feed interessant vindt. Bedrijven als Facebook worden steeds beter in het begrijpen van de persoonlijke interesses per persoon. Zo kunnen er steeds relevantere feeds worden weergegeven en kan er meer waarde worden gecreëerd.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist